Jaguar Rescue Centre - Reisverslag uit Cocles, Costa Rica van Wim Egmond - WaarBenJij.nu Jaguar Rescue Centre - Reisverslag uit Cocles, Costa Rica van Wim Egmond - WaarBenJij.nu

Jaguar Rescue Centre

Door: Wim

Blijf op de hoogte en volg Wim

30 Juli 2023 | Costa Rica, Cocles

Vandaag zijn wij naar het Jaguar Rescue Centre gegaan. Dit is een centrum waar wilde dieren worden opgevangen die men gewond heeft gevonden of die bij mensen thuis werden gehouden, hetgeen sinds een paar jaar verboden is in Costa Rica.

De dieren worden opgevangen, medisch verzorgd, en zo snel mogelijk teruggeplaatst in het wild. Er is een compleet dierenziekenhuis met röntgen apparatuur, CT scanner en operatiekamer

We hadden een super enthousiaste gids, Natasja, die van vrijwel ieder dier wist waarom die daar was. De dieren die wij konden bekijken waren om diverse redenen niet meer terug te plaatsen. Zo was er een margay, een kleine katachtige, die men probeerde terug te zetten, maar steeds terug kwam, diverse dieren waren teveel aan mensen gewend of ze waren te gehandicapt om terug te zetten in het wild. Nadat we daar lekkere Cappuccino, bananensap en frappe hadden gedronken zijn we naar Puerto Viejo gereden om daar boodschappen te doen en te bekijken waar we morgen de auto moeten inleveren en we een andere kleinere auto krijgen, we gaan ons opsplitsen. Morgen weer een reisdag.