National park Tenorio
Door: Wim
Blijf op de hoogte en volg Wim
05 Augustus 2023 | Costa Rica, Tenorio
Vroeg op vandaag om zes uur worden de vogels gevoederd bij onze B[e-38]B Casitas Tenorio farm.
We beginnen de dag met een rondleiding op de boerderij, ze laten ons de moestuin zien en de dieren die ze er hebben. Er is een kalf die gezoogd moet worden en we hebben suikerriet geproefd.
Daarna stond er een heerlijk ontbijtje voor ons klaar gemaakt uit zelf geproduceerde producten en zelfgebakken brood.
Op weg naar National Park Tenorio waar we online tickets voor moesten aanschaffen, om de waterval van Ria Celeste te kunnen zien. Deze waterval komt uit in een azuurblauw meertje een flinke wandeling door het regenwoud. Het lijkt of we midden in het jungleboek zijn terecht gekomen. Onderweg zagen we hoog in een boom een uil zitten, we zagen weer een slang en natuurlijk de nodige vogels. Aangekomen bij het meer moesten we een steile trap afdalen over een afstand van 150 meter. We hebben vandaag onze work-out wel gehad.
In het dorp hebben we van een lekkere lunch genoten en wat boodschappen gedaan voor het avondeten. De rest van de middag hebben we bij de B[e-38]B doorgebracht, er is nog genoeg te ontdekken. Morgen vertrekken we naar Rincon de la Vieja